MENU

Tietosuojaselvitys



Suhtaudumme tietosuojaan vakavasti

Yksityisyytesi suojaaminen henkilötietojesi käsittelyssä on meille tärkeää. Käydessäsi verkkosivustollamme verkkopalvelimemme tallentavat oletusarvoisesti internetpalveluntarjoajasi IP-osoitteen, verkkosivun, jolta sivustollemme siirryt, verkkosivut, joilla sivustollamme vieraillessasi käyt, sekä käyntisi päivämäärän ja keston. Näitä tietoja tarvitaan verkkosivuston tekniseen toteuttamiseen ja palvelimen turvalliseen käyttöön. Tietoja ei analysoida yksilöllisesti.

Kun lähetät meille tietoja yhteydenottolomakkeella, nämä tiedot tallennetaan varmuuskopiona palvelimillemme. Käytämme tietojasi vain asiasi hoitamiseen. Tietojasi käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti. Niitä ei luovuteta kolmansille osapuolille.


Rekisterinpitäjä:

Knaus Tabbert AG
Helmut‐Knaus‐Straße 1
94118 Jandelsbrunn
Puhelin: +49 (0)8583 / 21–1
Sähköposti: info@knaustabbert.de


Yrityksen tietosuojavastaava on

Christian Volkmer
Projekt 29 GmbH & Co. KG
Ostengasse 14
93047 Regensburg
Puhelin: +49 (0)941 / 298 69 30
Sähköposti: c.volkmer@projekt29.de



Henkilötiedot

Henkilötiedot ovat tietoja, joilla henkilö voidaan tunnistaa. Ne sisältävät nimesi, osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi. Sinun ei tarvitse myöskään ilmoittaa henkilötietojasi voidaksesi vierailla internet-sivullamme. Joissakin tapauksissa tarvitsemme nimesi ja osoitteesi sekä lisätietoja voidaksemme tarjota sinulle halutun palvelun.

Sama koskee tilannetta, jolloin toimitamme sinulle pyynnöstäsi esitemateriaalia tai vastaamme kysymyksiisi. Näissä tapauksissa huomautamme sinulle aina siitä. Lisäksi tallennamme vain ne tiedot, jotka olet ilmoittanut meille automaattisesti tai vapaaehtoisesti.

Kun käytät jotakin palveluamme, keräämme tavallisesti vain ne tiedot, jotka tarvitaan voidaksemme tarjota sinulle tämän palvelun. Kysymme mahdollisesti sinulta lisätietoja, joihin vastaaminen on kuitenkin vapaaehtoista. Aina kun käsittelemme henkilötietoja, teemme sen voidaksemme tarjota sinulle jonkin palvelumme tai toteuttaaksemme kaupallisia tavoitteitamme.



Automaattisesti tallennetut muut kuin henkilötiedot

Käydessäsi verkkosivustollamme tallennamme hallinnollisista ja teknisistä syistä tiettyjä tietoja. Ne ovat: käytetyn selaimen tyyppi ja versio, käynnin päiväys ja kellonaika sekä IP-osoite.

Tiedot anonymisoidaan ja niitä käytetään vain tilastollisiin tarkoituksiin sekä verkkopalveluidemme kehittämiseen. Nämä anonymisoidut tiedot tallennetaan – henkilötiedoista erillään – suojattuihin järjestelmiin, eikä yksittäistä henkilöä voida tunnistaa niistä. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilötietosi ovat aina suojassa.



Evästeet

Käydessäsi verkkosivustollamme tallennamme tarvittaessa tietokoneellesi tietoja evästeiden muodossa. Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka verkkopalvelin lähettää selaimellesi ja tallentaa ne kiintolevylle. Oikeus evästeiden käyttöön perustuu yleiseen tietosuoja-asetukseen, artiklan 6 kohdan 1 alakohtaan f. Ainoastaan internetprotokollaosoite tallennetaan tässä tapauksessa – ei muita henkilötietoja. Näiden evästeisiin tallennettujen tietojen avulla sinut voidaan tunnistaa automaattisesti käydessäsi seuraavan kerran verkkosivustollamme, mikä tekee sivuston käyttämisestä sinulle helpompaa.

Luonnollisesti voit käyttää verkkosivustoamme myös evästeiden käyttöä hyväksymättä. Jollet haluat, että tietokoneesi tunnistetaan seuraavalla käynnilläsi, voit estää evästeiden käytön selaimesi asetuksista valitsemalla evästeiden estovaihtoehdon. Tarkemmat ohjeet tähän löydät käyttämäsi selaimen ohjetoiminnosta. Evästeiden käytön estäminen voi kuitenkin rajoittaa verkkosivustomme joidenkin osien käyttöä.



Google Tag Manager

Tämä verkkosivusto käyttää Google Tag Manageria. Tag Manager ei kerää henkilötietoja. Tämä työkalu huolehtii muiden tagien vaikutuksesta, jotka puolestaan mahdollisesti keräävät tietoja. Google Tag Manager ei käytä näitä tietoja. Kun domain- tai evästetasolla suoritettiin deaktivointi, pysyy se voimassa kaikkien Google Tag Manageriin yhdistettyjen seurantatagien kohdalla. Googlen tätä työkalua koskevat tietosuojaohjeet löydät täältä: https://www.google.com/analytics/terms/tag-manager/



Google Analytics ja anonymisointitoiminto

Käytämme sivustossamme Google Analytics -palvelua, joka on Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA, -yhtiön, seuraavassa "Googleksi" nimitetyn, verkkoanalysointipalvelu. Google Analytics käyttää niin sanottuja evästeitä, tekstitiedostoja, jotka tallentuvat tietokoneeseesi ja joiden avulla voidaan tehdä analyysi sinun vierailustasi tässä verkkosivustossa.

Näiden evästeiden tuottamat tiedot välitetään Googlelle USA:han ja tallennetaan sinne. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi verkkovierailusi aika, paikka ja käyntikerrat sekä IP-osoitteesi.

Käytämme verkkosivustossamme Google-Analyticsia lisäyksen "_gat._anonymizeIp" kanssa. Tässä tapauksessa Google lyhentää IP-osoitteesi ja anonymisoi sen siten jo Euroopan unionin jäsenvaltioissa ja muissa sopimusvaltioissa, jotka kuuluvat Euroopan talousalueeseen.

Google käyttää näitä tietoja analysoidakseen, miten käytät sivustoamme, laatiakseen meille raportteja verkkosivuston käytöstä ja tuottaakseen meille muita verkkosivuston käyttöön ja internetin käyttöön liittyviä palveluja. Google välittää näitä tietoja tarvittaessa myös kolmansille osapuolille, mikäli se on laissa määrätty tai mikäli kolmas osapuoli käsittelee näitä tietoja Googlen toimeksiannosta.

Google ei oman ilmoituksensa mukaan yhdistä IP-osoitettasi missään tapauksessa Googlen muihin tietoihin. Voit estää evästeiden asennuksen tekemällä vastaavan asetuksen selainohjelmistossasi; muistutamme kuitenkin, että siinä tapauksessa et mahdollisesti voi käyttää verkkosivustomme kaikkia toimintoja koko laajuudessaan.

Google tarjoaa lisäksi yleisimpiin selaimiin käytön estävän lisäosan, jonka ansiosta pystyt enemmän valvomaan, mitä tietoja Google kerää vierailemistasi verkkosivustoista. Tämä lisäosa estää Google Analyticsin JavaScriptia (ga.js) jakamasta sivuston käyntitietoja Google Analyticsille. Google Analyticsin selaimien käytön eston lisäosa ei kuitenkaan estä tietojen välittämistä meille tai muille meidän mahdollisesti käyttämille verkkoanalysointipalveluille. Lisätietoa tämän selaimen lisäosan asennuksesta saat seuraavan linkin kautta: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Jos vierailet sivustossamme mobiililaitteella (älypuhelin tai tabletti), napsauta sen sijaan tähän linkkiin estääksesi tästä lähtien Google Analyticsin avulla tapahtuvan seurannan tämän verkkosivuston sisällä. Tämä on mahdollista myös edellä mainitun selaimen lisäosan vaihtoehtona. Linkkiin napsautettaessa selaimeesi asetetaan verkkotallennustila, joka koskee vain tätä selainta ja tätä verkkotunnusta. Jos poistat verkkotallennustilan tästä selaimesta, poistuu tällöin myös opt-out-eväste siten, että sinun on napsautettava linkkiä uudelleen.

Mikäli olet hyväksynyt, että Google yhdistää verkko- ja sovellusselaimen käytön Google-tiliisi ja käyttää Google-tilin tietoja näyttöjen personointiin, käyttää Google tällöin tietojasi yhdessä Google Analytics -tietojen kanssa laatiakseen kohderyhmäluetteloja kaikkia laitteita koskevaan uudelleenmainontaan. Tätä varten Google Analytics kerää ensin verkkosivustoltamme Googlen autentisoimat tunnuksesi, jotka on yhdistetty Google-tiliisi (eli henkilötiedot). Sen jälkeen Google Analytics yhdistää tietosi väliaikaisesti Google Analytics -tietoihisi optimoidakseen kohderyhmämme.

Jos et hyväksy sitä, voit peruuttaa sen omaan Google-tiliisi tekemillä vastaavilla asetuksilla.



Google Googleadservices / Google AdWords Conversion Tracking

Tämä verkkosivusto käyttää Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA -yhtiön verkkomarkkinoinnin työkalua. Sen avulla voidaan tunnistaa, että kävijä on tullut verkkosivustollemme Google-näytön kautta. Google käyttää evästeitä, jotka tallentuvat tietokoneeseesi ja joiden avulla voidaan tehdä analyysi verkkosivuston käytöstä. Evästeet asetetaan niin sanotussa konversioseurannassa, kun klikkaat johonkin Googlen kytkemään näyttöön. Nämä evästeet lakkaavat olemasta voimassa 30 päivän kuluttua eikä niitä käytetä yksityisen henkilön tunnistukseen. Jos haluat estää konversioseurannan, voit säätää selaimesi niin, että verkkotunnuksen "googleadservices.com" evästeet estetään. Voit käyttää myös oikeuttasi olla osallistumatta. Jos haluat tietää enemmän näistä menetelmistä tai siitä, millaisia mahdollisuuksia sinulla on, jotta Google ei voi käyttää näitä tietoja, napsauta tähän: https://www.google.com/settings/u/0/ads/authenticated



Facebook Custom Audiences Pixels

Esittääksemme verkkosivustollamme käyneille heidän Facebookin käyttönsä aikana kohderyhmille tarkoitettuja mainoksia käytämme Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA -yhtiön (Facebook) Custom Audiences Pixel -palvelua (mukautettujen kohderyhmien luominen sivustosta). Olemme lisänneet verkkosivustoomme Facebook-pikselin, jonka kautta verkkosivustollamme käytäessä luodaan suora yhteys Facebook-palvelimiin. Tällöin Facebook-palvelimelle ilmoitetaan, että olet käynyt verkkosivustollamme, ja Facebook liittää tämän tiedon sinun henkilökohtaiseen Facebook-käyttäjätiliisi. Lisätietoa Facebookin suorittamasta tietojen keräyksestä ja käytöstä sekä sinun tähän liittyvistä oikeuksista ja mahdollisuuksista yksityisyytesi suojaamiseksi löydät Facebookin tietosuojaselosteesta sivultahttps://www.facebook.com/about/privacy/

Jos haluat kieltäytyä kuvatusta yhteydestä Facebookin kanssa, voit tehdä sen napsauttamalla tähän linkkiin.



Sinun asetuksesi:

Seuranta on tällä sivustolla tällä hetkellä:

Tällä keskustoiminnolla poistat käytöstä seuraavien palvelujen kaiken seurannan: Google Analytics, Google AdWords, Google Doubleclick, Facebook Custom Audiences Pixels.

Huomautus: Tämä asetus koskee myös kaikkia seuraavia käyntejä. Joudut kuitenkin valitettavasti tekemään sen uudelleen jokaisessa selaimessa ja jokaisessa laitteessa tai heti, kun tyhjennät selaimen välimuistin.



YouTube laajennetussa tietosuojatilassa

Käytämme videoiden liittämiseen YouTubea. Videot alustetaan tällöin laajennettuun tietosuojatilaan. Kuten useimmat verkkosivustot myös YouTube käyttää evästeitä kerätäkseen tietoja sivustollaan käyneistä. YouTube käyttää niitä muun muassa videotilastojen laatimiseen, petosten välttämiseen ja helppokäyttöisyyden parantamiseen. Tämä johtaa myös yhteydenottoon Google DoubleClick -verkon kanssa. Kun käynnistät videon, saattaa se käynnistää muita tietojenkäsittelytapahtumia. Siihen emme pysty mitenkään vaikuttamaan. Lisätietoja YouTuben tietosuojasta saat sen tietosuojaselosteesta sivulta: http://www.youtube.com/t/privacy_at_youtube



Uutiskirjeet

Uutiskirjeiden lähetyksessä käytämme niin sanottua double opt in -menetelmää. Tämä tarkoittaa, että lähetämme sinulle sähköpostilla uutiskirjeen vasta sitten, kun sinä olet meille ensin vahvistanut nimenomaan haluavasi, että uutiskirjepalvelu aktivoidaan. Lähetämme sinulle tämän jälkeen sähköpostilla ilmoituksen ja pyydämme sinua sähköpostissa olevaan linkkiin napsauttamalla vahvistamaan, että haluat saada uutiskirjeitämme. Kun ilmoittaudut uutiskirjeidemme tilaajaksi, tallennamme IP-osoitteesi ja ilmoituksen päivämäärän. Tätä tallennusta käytetään yksinomaan todisteena, mikäli joku muu väärinkäyttää sähköpostiosoitettasi ilmoittaakseen sinun tietämättäsi tai ilman lupaasi uutiskirjeiden vastaanotosta. Jos et myöhemmin enää halua meiltä uutiskirjeitä, voit milloin vain peruuttaa tilauksen ilman, että siitä syntyy muita kuin liittymäsi perusmaksun mukaisia välityskuluja.



Työhakemus verkossa

Meille lähettämiäsi hakemustietoja keräämme ja käsittelemme sähköisesti hakemuksen käsittelyä varten. Tällöin kyseessä on erityisesti seuraavat henkilötiedot: puhuttelu, etunimi, sukunimi, katuosoite, postinumero, paikkakunta, sähköposti, mitä asia koskee, hakemusteksti, ansioluettelo ja todistukset.

Jos hakemuksesta seuraa työsopimuksen solmiminen, ilmoittamasi tiedot voidaan tallentaa organisaatio- ja hallintokäsittelyn tavallisia tarpeita varten sinun henkilötietoihisi lakisääteiset määräykset huomioon ottaen.

Mikäli työhakemuksesi hylätään, ilmoittamasi tiedot poistetaan automaattisesti kahden kuukauden päästä siitä, kun hylkäyksestä on ilmoitettu. Tämä ei päde silloin, jos lakisääteisten vaatimusten vuoksi (esimerkiksi yleisen yhdenvertaisuuslain mukainen todistusvelvollisuus) tarvitaan pidempi tallennusaika tai jos olet nimenomaan hyväksynyt pidemmän tallennuksen tietokantaamme.



Turvallisuus

Olemme toteuttaneet teknisiä ja hallinnollisia turvallisuustoimenpiteitä, jotta henkilötietosi ovat suojattu katoamiselta, tuhoutumiselta, manipuloinnilta sekä luvattomalta käytöltä. Kaikki työntekijämme sekä meille palveluita toimittavat alihankkijamme ovat sitoutuneet noudattamaan voimassa olevia tietosuojalakeja.

Aina, kun keräämme ja käsittelemme henkilötietoja, tiedot salataan ennen niiden siirtoa. Tämä tarkoittaa sitä, että tietojasi eivät kolmannet osapuolet voi käyttää väärin. Tietosuojatoimiamme kehitetään jatkuvasti, ja samoin tietosuojaselosteitamme päivitetään jatkuvasti. Varmista, että käytettävissäsi on aina uusin versio.



Rekisteröidyn oikeudet

Ota meihin yhteyttä milloin tahansa haluat tietoja siitä, mitä henkilötietoja olemme sinusta tallentaneet tai jos haluat oikaista niitä tai pyytää niiden poistamista. Sinulla on lisäksi oikeus käsittelyn rajoittamiseen (yleinen tietosuoja-asetus, artikla 18), oikeus vastustaa käsittelyä (yleinen tietosuoja-asetus, artikla 21) sekä oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen (yleinen tietosuoja-asetus, artikla 20).

Näissä tapauksissa ota yhteyttä suoraan meihin.



Mitä tietoja käsitellään ja mistä lähteistä nämä tiedot ovat peräisin?

Käsittelemme niitä tietoja, joita olemme saaneet sinulta sopimuksen valmistelun tai käsittelyn puitteissa, suostumusten perusteella tai meille lähettämäsi hakemuksen puitteissa tai meillä työskentelyn yhteydessä.



Henkilötietoja ovat:

Perus‐/yhteystietosi, joihin kuuluu asiakkaiden kohdalla esim. etu- ja sukunimi, osoite, yhteystiedot (sähköpostiosoite, puhelinnumero, faksi), pankkitiedot.

Kun kyseessä on työnhakijat tai työntekijät, niihin kuuluu esim. etu- ja sukunimi, osoite, yhteystiedot (sähköpostiosoite, puhelinnumero, faksi), syntymäaika, ansioluettelon ja työtodistusten tiedot, pankkitiedot, uskontokunta.

Kun kyseessä on liikekumpppanit, niihin kuuluu esim. laillisen edustajan nimitys, yritys, kaupparekisterinumero, ALV-numero, Y-tunnus, osoite, yhteyshenkilön yhteystiedot (sähköpostiosoite, puhelinnumero, faksi), pankkitiedot.

Kilpailuihin osallistuvien kohdalla esim. etu- ja sukunimi, osoite, yhteystiedot (sähköpostiosoite, puhelinnumero).

Tämän lisäksi käsittelemme myös seuraavanlaisia henkilötietoja:

• sopimustietojen tyyppiä ja sisältöä koskevia tietoja, tilaustietoja, liikevaihto- ja tositetietoja, asiakas- ja alihankkijahistoriaa koskevia tietoja sekä neuvonta-asiakirjoja,

• mainos- ja myyntitietoja,

• tietoja kanssamme käymästäsi sähköisestä yhteydenpidosta (esim. IP-osoite, kirjautumistiedot),

• muita sinulta liikesuhteemme puitteissa saatuja tietoja (esim. asiakasneuvottelut),

• perus- ja yhteystiedoista sekä muista tiedoista itse luomiamme tietoja, kuten esim. asiakastarve- ja asiakaspotentiaalianalyysien tietoja,

• esim. uutiskirjeiden vastaanottoa koskevan hyväksyntäsi tiedot.



Mihin tarkoituksiin ja mihin oikeuksiin perustuen tietoja käsitellään?

Käsittelemme tietoja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen ja Saksan tietosuojalain 2018 kulloinkin voimassa olevan version mukaisesti:

• (esi)sopimuksellisten velvollisuuksien täyttämiseen (yleinen tietosuoja-asetus, artikla 6 kohta 1 alakohta b): Tietojesi käsittely tapahtuu sopimuksen täytäntöön panemiseksi verkossa tai jossakin toimipisteistämme, tai työsopimuksesi täytäntöön panemiseksi yrityksessämme. Tietoja käsitellään erityisesti myyntitapahtumassa ja sopimusten laatimisessa yhdessä sinun kanssasi.

• lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi (yleinen tietosuoja-asetus, artikla 6 kohta 1 alakohta c): Tietojesi käsittely on tarpeen eri lakisääteisten, esim. kauppalaista tai verolaista, tulevien velvollisuuksien noudattamiseksi.

• oikeutettujen etujen toteuttamiseksi (yleinen tietosuoja-asetus, artikla 6 kohta 1 alakohta f): Etuja punnittaessa tietojen käsittely voi tapahtua sopimuksen varsinaisesta täytäntöönpanosta pidemmälle meidän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi. Tietojenkäsittely tapahtuu oikeutettujen etujen toteuttamiseksi esimerkiksi seuraavissa tapauksissa:

– mainonta tai markkinointi (katso nro 4),
– liiketoiminnan ohjaukseen ja palvelujen ja tuotteiden kehitykseen liittyvät toimenpiteet;
– koko konsernin käsittävän asiakastietokannan hoitaminen asiakaspalvelun parantamiseksi
– oikeusprosessin puitteissa.

• suostumuksesi puitteissa (yleinen tietosuoja-asetus, artikla 6 kohta 1 alakohta a): Kun olet antanut meille suostumuksesi tietojesi käsittelyyn, esim. uutiskirjeidemme lähetystä varten.



Henkilötietojen käsittely mainostarkoituksissa

Voit milloin vain kieltää henkilötietojesi käytön mainostarkoituksiin kokonaan tai yksittäisten toimenpiteiden osalta ilman, että siitä syntyy muita kuin liittymäsi perusmaksun mukaisia välityskuluja.

Olemme vilpillistä kilpailua koskevassa laissa (Saksassa UWG § 7 kohta 3) säädetyin edellytyksin oikeutettuja käyttämään sinun sopimusta solmittaessa meille ilmoittamaa sähköpostiosoitetta omien vastaavien tuotteidemme tai palvelujemme suoramainontaan. Näitä tuotesuosituksia saat meiltä riippumatta siitä, oletko tilannut uutiskirjeen. Jos et halua saada meiltä sähköpostiisi tällaisia suosituksia, voit milloin vain kieltää osoitteesi käytön tähän tarkoitukseen ilman, että siitä syntyy muita kuin liittymäsi perusmaksun mukaisia välityskuluja. Kirjallinen ilmoitus riittää tällöin. Jokaiseen sähköpostiin sisältyy tietenkin aina myös peruutuslinkki.



Kuka saa minun tietoni?

Kun käytämme palveluntarjoajaa tilauksen käsittelyssä, olemme silti edelleen vastuussa tietojesi suojaamisesta. Kaikki tilausten käsittelijät ovat sitoutuneet käsittelemään tietojasi luottamuksellisesti ja käyttämään niitä vain kyseisen tehtävän puitteissa. Meiltä toimeksiannon saaneet tilausten käsittelijät saavat tietosi, mikäli nämä tiedot tarvitaan kyseisen tehtävän täytäntöönpanossa. Heitä ovat esim. IT-palveluntarjoajat, joita tarvitsemme IT-järjestelmämme käytön ja turvallisuuden takia, sekä joidenkin mainoskampanjoiden mainos- ja osoitetoimistot.

Tietojasi käsitellään meidän asiakastietokannassa. Asiakastietokanta pitää huolen siinä olevien asiakastietojen laadusta (kaksoiskappaleiden poisto, muuttanut/kuollut-merkintä, osoitteen korjaus), ja sen kautta on mahdollista saada tietoja julkisista lähteistä.

Näitä tietoja annetaan konserniin kuuluvien yhtiöiden käyttöön, mikäli se on tarpeellista sopimuksen käsittelyssä. Asiakastietojen tallennus tapahtuu yrityskohtaisesti ja erikseen, jolloin emokonsernimme toimii palveluntarjoajana yksittäisille osallisille yhtiöille.

Viranomaiset ja oikeuslaitokset sekä ulkopuoliset tilintarkastajat voivat saada tietosi lain niin vaatiessa tai oikeusprosessin puitteissa.

Tämän lisäksi sopimuksen valmisteluissa ja täytäntöönpanossa voivat vakuutuslaitokset, pankit, luottotietoja antavat yritykset ja palveluntarjoajat tarvita tietojasi.

Yhteistyökumppaneillemme (esim. kilpailut) tai muille kolmansille osapuolille emme luovuta tietojasi, ellet ole siihen nimenomaan antanut suostumustasi.



Miten pitkään tietoni säilyvät tallennettuina?

Käsittelemme tietojasi liikesuhteen lopetukseen tai voimassa olevien säilytysaikojen loppuun asti (esimerkiksi kauppalain, verolain, kotia koskevan lain tai työaikalain mukaan); sen jälkeen mahdollisen oikeusriidan päättymiseen asti, jos siinä tarvitaan tietojasi todisteena.



Luovutetaanko henkilötietoja johonkin kolmanteen maahan?

Emme koskaan luovuta mitään tietoja kolmansiin maihin. Tietojen siirto on mahdollista yksittäisissä tapauksissa Euroopan komission tietosuojan riittävyyttä koskevan päätöksen, vakiosopimusehtojen, sopivien takuiden tai sinun nimenomaisen suostumuksen perusteella.



Millaiset tietosuojaoikeudet minulla on?

Sinulla on aina oikeus saada tietoa itseäsi koskevista henkilötiedoista sekä oikeus pyytää kyseisten tietojen oikaisemista tai poistamista taikka käsittelyn rajoittamista ja vastustaa käsittelyä sekä oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen ja oikeus valituksen tekemiseen tietosuojalain edellytysten mukaisesti.

Oikeus tiedon saamiseen:
Voit vaatia meiltä tietoa siitä, käsitelläänkö tietojasi ja missä määrin niitä käsitellään.

Oikeus tietojen oikaisuun:
Jos käsittelemme tietojasi, jotka ovat epätäydellisiä tai väärin, voit tällöin milloin vain pyytää meitä oikaisemaan ne tai täydentämään niitä.

Oikeus poistamiseen:
Voit vaatia meitä poistamaan tietosi, mikäli käsittelemme niitä laittomasti tai jos käsittely vaikuttaa kohtuuttomasti sinulle kuuluviin suojaoikeuksiin. Ota huomioon, että jotkin syyt saattavat olla välittömästi tapahtuvan poistamisen esteenä, esim. kun kyseessä on lakisääteinen säilytysvelvollisuus.

Riippumatta poistamista koskevan oikeutesi käytöstä, poistamme tietosi välittömästi ja kokonaan, mikäli sen esteenä ei ole oikeustoimea koskeva tai lakisääteinen säilytysvelvollisuus.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen:
Voit vaatia meiltä tietojesi käsittelyn rajoittamista, kun

– kiistät tietojen olevan oikein, ja nimenomaan jättäen niin paljon aikaa, että meillä on mahdollisuus tarkistaa, ovatko tiedot oikein.
– tietojen käsittely on laitonta, etkä kuitenkaan halua niiden poistamista, vaan sen sijaan vaadit tietojen käytön rajoittamista,
– me emme enää tarvitse tietoja kyseiseen tarkoitukseen, mutta sinä tarvitset näitä tietoja edelleen oikeusvaatimusten esittämiseen tai niiden puolustamiseen, tai
– kun sinä olet vastustanut tietojen käsittelyä.

Oikeus tietojen siirtoon:
Voit pyytää meiltä, että annamme sinun meille ilmoittamasi tietosi käyttöösi jäsennetyssä, tavanomaisessa ja koneen luettavissa olevassa muodossa ja että sinä voit siirtää nämä tiedot jollekin toiselle rekisterinpitäjälle ilman meidän estämistä, mikäli

– me käsittelemme näitä tietoja sinun antaman ja peruutettavissa olevan suostumuksen perusteella tai meidän välisen sopimuksen täytäntöönpanemiseksi, ja
– tämä käsittely tapahtuu automatisoidulla menetelmällä.

Kun se on teknisesti toteutettavissa, voit vaatia meitä siirtämään tietosi suoraan jollekin toiselle rekisterinpitäjälle.



Vastustamisoikeus:

Kun käsittelemme tietojasi oikeutettujen etujen perusteella, voit milloin tahansa vastustaa tätä tietojenkäsittelyä; tämä koskisi myös näihin säännöksiin perustuvaa profilointia. Emme silloin käsittele tietojasi enää, paitsi jos voimme osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Voit milloin tahansa ilman syyn ilmoittamista vastustaa tietojesi käyttöä suoramainontaa varten.



Valitusoikeus:

Jos olet sitä mieltä, että rikomme tietojesi käsittelyssä Saksan tai Euroopan tietosuojalakia, pyydämme sinua ottamaan meihin yhteyttä kysymysten selvittämiseksi. Sinulla on tietenkin oikeus kääntyä myös sinua lähinnä olevan valvontaviranomaisen, maasi tietosuojavaltuutetun puoleen. Mikäli haluat käyttää mainittuja oikeuksia meitä vastaan, ota silloin yhteyttä meidän tietosuojavastaavaan. Epäselvissä tapauksissa voimme vaatia lisätietoa henkilöllisyytesi vahvistamiseksi.



Olenko velvollinen tietojen antamiseen?

Tietojesi käsittelyä tarvitaan sinun meidän kanssa tehtävän sopimuksen laatimiseen tai täytäntöönpanoon. Jos et anna näitä tietoja käyttöömme, joudumme tavallisesti hylkäämään sopimuksen solmimisen tai emme pysty enää suoriutumaan olemassa olevasta sopimuksesta, jolloin meidän on lopetettava se. Sinun ei kuitenkaan tarvitse antaa suostumusta tietojen käsittelyyn, kun kyseessä on sopimuksen täytäntöönpanon kannalta tarpeettomat tiedot tai sellaiset tiedot, joita ei laissa vaadita.



Kilpailut, markkina- ja mielipidetutkimus

Kilpailuissa käytämme tietojasi voitosta ilmoittamiseen ja tarjouksiemme mainontaan. Tarkat ohjeet löydät halutessasi kyseisen kilpailun osallistumisehdoista.

Käytämme tietojasi sen lisäksi markkina- ja mielipidetutkimukseen. Tällöin käytämme niitä tilastotietoihin tietenkin ainoastaan anonymisoituna ja vain Knaus Tabbert AG:n tarkoituksiin. Kyselyihin antamiasi vastauksia ei luovuteta kolmansille osapuolille eikä julkaista. Kyselyihin saamiamme vastauksia emme tallenna yhdessä sähköpostiosoitteesi tai muiden henkilötietojen kanssa.

Hyväksyn sen, että Knaus Tabbert käsittelee ja käyttää henkilötietojani markkina- ja mielipidetutkimuksessa omiin tarkoituksiinsa.

Voit milloin vain kieltää tietojen käytön markkina- ja mielipidetutkimuksiin kokonaan tai määrättyjen toimenpiteiden osalta ilman, että siitä syntyy muita kuin liittymäsi perusmaksun mukaisia välityskuluja. Kirjallinen ilmoitus kohdassa 1 mainittuihin yhteystietoihin riittää tällöin (esim. sähköposti, faksi, kirje). Jokaisesta kyselysähköpostista löydät tietenkin myös peruutuslinkin.



Tämän tietosuojaselvityksen muutokset

Pidätämme itsellämme oikeuden muuttaa tietosuojaselvityksiämme, jos tämä on tarpeen uusien tekniikoiden johdosta. Varmista, että käytettävissäsi on aina uusin versio. Jos tähän tietosuojaselvitykseen tehdään perusluonteisia muutoksia, ilmoitamme näistä muutoksista verkkosivustollamme.


Verkkosivustoamme koskevissa tietosuoja-asioissa voit ottaa yhteyttä meihin seuraavasti:

Christian Volkmer
Projekt 29 GmbH & Co. KG
Ostengasse 14
93047 Regensburg

Puh: 0941 2986930
Faksi: 0941 29869316
Sähköposti: anfragen@projekt29.de
Internet: www.projekt29.de


Mikäli tietosuojavastaavamme ei pysty vastaamaan kysymykseesi sinua tyydyttävällä tavalla, on sinulla joka tapauksessa oikeus valittaa asiasta maasi tietosuojavaltuutetulle.